USP Van Egmond Matricaria

Family business

USP Van Egmond Matricaria

Quality

USP Van Egmond Matricaria

Reliability

USP Van Egmond Matricaria

Availability

Masterful in Matricaria

Matricaria, official name tanacetum parthenium, is a cut flower with a natural look. Its spicy scent, abundance of flower buds, and characteristic colours make this flower an important part of the modern bouquet.

bloemensoorten singlevegmo

○ Single Vegmo

bloemensoorten baya

○ Baya

bloemensoorten amazone

○ Amero

About Van Egmond Matricaria

Family business Van Egmond Matricaria has grown over the last 35 years to become one of the most important growers of matricaria, a cut flower. We combine craftsmanship with modern technology in our greenhouses, resulting in top-quality flowers sold both locally and internationally. Our flowers are freshly available every day at Flora Holland locations.

"Van Egmond Matricaria looks towards the future with confidence."

The next generation has joined our company, which guarantees continuity. This is good news for both exporters and florists. Because if you want quality, you buy from Van Egmond Matricaria!

Latest blogs

.

'Is het geen idee om onze bloemen in papieren hoezen te gaan verpakken? Er zijn klanten die erom vragen en in het kader van verduurzaming en aandacht voor het milieu lijkt het mij geen verkeerde keuze.' Daar moesten we eerst eens even over nadenken...

01-12-2022
Meer lezen
Voorjaar

Voorjaar!

Bloeiende matricaria in januari. In de Nederlandse natuur zal je het in de winter niet veel tegenkomen. In de kas is het anders. Daar staan ze, na een teeltduur van 13-14 weken prachtig in bloei. Opgekweekt bij een temperatuur van 11 graden in de nacht en 13 graden overdag. Om er voor te zorgen dat ze kúnnen bloeien is er elke nacht belicht. Niet met assimilatielampen (die oranje gloed boven kassen, je weet wel) maar met LED-lampen van 13,5 Watt. Energiezuinig dus. Voldoende om knoppen te kunnen vormen.

16-01-2020
Meer lezen
Mycorrhiza

Mycorrhiza

Voor veel bloemen- en groentegewassen die in kassen worden geteeld is de grond van geen of weinig belang. Door de opkomst van substraatteelten (matten met steenwol, potten met kokos of andere mengsels, of zelfs waterteelt zoals bij tulpen) is de vollegrondsteelt sterk afgenomen. Maar niet voor een teelt als matricaria. En daarom zijn we zuinig op onze kasgrond.

08-11-2019
Meer lezen

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close