« Terug

Zonnepanelen

Zonnepanelen.jpg13 apr

Het idee ontstond, zoals wel vaker, omdat de buurman ermee begon. Opeens zagen we activiteiten op zijn bedrijfsruimte. Er werd opgemeten, rails werden neergelegd en binnen een paar dagen gingen met een lift de zonnepanelen naar boven. ‘Zullen wij er ook eens aan gaan rekenen..?’

Het was begin 2018. Er waren nog geen plannen voor de aankoop van Tuin 3. Er was ruimte op de rekening, dus waarom zouden we niet investeren in iets dat goed is voor het klimaat? Want dat is het, ondanks de geluiden die soms opgaan over het recyclen van panelen en de milieuschade die dat te zijner tijd weer oplevert. En, eerlijk is eerlijk, het is financieel ook aantrekkelijk om je geld te steken in zonnepanelen. Met dank aan de SDE-regeling. Een terugverdientijd van 6 – 7 jaar, je zou gek zijn als je het niet deed.

En zo werden er bedrijven aangezocht om een offerte uit te brengen. Uiteindelijk bleek Beter Duurzaam uit Apeldoorn de meest aantrekkelijke aanbieding te hebben. Medio december kwam de positieve beschikking binnen bij Alfa Accountants in Bleiswijk. Aan alle drie de locaties (want Tuin 3 was inmiddels aangekocht en ook meegerekend in de investeringen) was subsidie toegewezen!

Nu, een paar maanden later liggen er op twee bedrijven in totaal 155 zonnepanelen te glimmen. Het derde bedrijf komt later aan de beurt, daar moet eerst nog het oude dak vervangen en het asbest gesaneerd. O ja, en er moet eerst nog wat geld worden verdiend. Maar daar helpt de zon ons tegenwoordig een handje mee.

« Terug

Scroll naar boven